După ce angajații de la CAS Sălaj au obținut, după zile în șir de proteste, mărirea salariilor, a venit rândul personalului din cadrul Direcției de Sănătate Publică din județ să iasă în fața instituției și să-și strige drepturile, ținând cont de faptul că în țară colegii lor au protestat încă de 15 noiembrie. Activitatea cu publicul nu a fost restricționată între orele 10 – 12, atât cât a durat protestul din data de 16 noiembrie, iar surse din cadrul instituției spun că protestele vor continua. La protest au participat și câțiva lideri de sindicat din cadrul SANITAS Sălaj, cu toate că protestul nu s-a realizat cu sprijinul sindicatului. Motivul a fost explicat de către Chelement Hodiș – președintele SANITAS Sălaj prin faptul că legislația nu a permis ca sindicatele să preia această inițiativă, timpul de reacție al angajaților fiind unul extrem de rapid. Cu toate acestea „federația sprijină revendicările angajaților din cadrul DSP Sălaj, în condițiile în care există o discriminare asupra modului în care sunt remunerați angajații care desfășoară activități similare cu angajații CAS Sălaj, ambele categorii de salariați fiind plătite de la bugetul Ministerului Sănătății”, a precizat președintele SANITAS. Prin urmare, a fost firesc ca angajații să fie nemulțumiți, nervoși și să ia rapid atitudine. Chelement Hodiș ne-a informat că „începând cu data de 16 noiembrie federația a luat atitudinea de a prelua posibilitatea de soluționare a nemulțumirilor și revendicărilor angajaților din sistem, și a trimis o scrisoare primului ministru precum și la Ministerul Sănătății, prin care se solicită întâlniri în vederea detensionării rapide a situației și soluționarea problemelor în interesul angajaților, în condițiile în care, în constituția României scrie foarte clar că fiecare cetățean plătitor de taxe și impozite își poate exprima punctul de vedere, iar acesta trebuie auzit și analizat de cei care conduc această țară”. Totodată, se pare că în zilele următoare vor apărea și proteste în rândul personalului TESA din spitale, în contextul în care și acești angajați ar trebui să se alinieze cu salariul la nivelul celui din aparatul central. Președintele SANITAS Sălaj spune că o astfel de cerință este firească în condițiile în care „toți deservim serviciile de sănătate a populației acestei țări, iar noi lucrăm cu toții în interesul cetățeanului român, care este beneficiar al serviciilor de sănătate atunci când este cazul”. Pornind de aici, Chelement Hodiș pare optimist cu privire la rezolvarea acestei probleme și speră să nu se ajungă la presiuni așa cum a fost cazul liderilor BNS care au susținut dreptul salariaților din cadrul CAS, mizând pe faptul că „legea trebuie să fie egală pentru toți, iar pretențiile și punctele noastre de vedere sunt realiste, sunt normale, sunt evidente și eu cred că vor avea ecou la nivelul guvernanților, iar lucrurile se vor soluționa foarte curând în favoarea tuturor angajaților noștri din sistem”.
[…] După ce angajații de la CAS Sălaj au obținut, după zile în șir de proteste, mărirea salariilor, a venit rândul personalului din cadrul Direcției de Sănătate Publică din județ să iasă în fața instituției și să-și strige drepturile, ținând cont de faptul că în țară colegii lor au protestat încă de 15 noiembrie. Activitatea cu publicul nu a fost restricționată între orele 10 – 12, atât cât a durat protestul din data de 16 noiembrie, iar surse din cadrul instituției spun că protestele vor continua. La protest au participat și… Citeste mai mult […]
Toți deservesc serviciile de sănătate a unei populații tot mai bolnave și tot mai îngrădită să ajungă în unități sanitare publice. Oare cum arată fluturașul veșnicei Ligia sau cel al liderului de sindicat ? Sau sunt secrete ?
Miiiiicheeelin angaaaajeazaaaa.7 din 7(zile,pe saptamana).Pe trei schimburi.Beneeeficiati de un weekend la trei luuuuuni.Va asteptam cu drag!!!Salariul,muuuult mai mic decat al vostru.Daaar o sa va simtiti cu adevarat utili societatii! Veeeeeniti.